fbpx

Hajfonás

Ma már annyi féle-fajta fonás létezik, hogy csak a kreativitás szabhat határt neki, és már a férfiak körében is egyre elterjedtebb és divatosabb, akár hosszabb, akár oldalt felnyírt vagy rövidebb fazonnál.

Bármilyen eseményre megtalálhatjuk a megfelelő fonott hajkoronát, legyen szó ballagásról, buliról, fesztiválról vagy akár nyaralásról. Sportolás vagy táborozás közben is nagyon praktikus és kényelmes viselet lehet, mivel akár 1 hétig is tartós marad a fonott haj. Nagyon sok fonás fajta létezik, amelyeket ötvözni is lehet egymással pl.: 3-as-, 4-es-, 5-ös -, sárkány-, vízesés-, banán-, láncszem, halszálka-, dns-, végtelenfonás, stb…

Érdemes odafigyelni, hogy a nyári melegben a fejbőrünket is be kell kenni naptejjel, mert a választéknál leéghet a fejbőrünk, ami nem túl kellemes.  Léteznek már spray állagú naptejek is, melyekkel ebben az esetben sokkal könnyebb dolgunk van.

A nagyon egyszerű fonatokat is fel lehet dobni, akár a leválasztásokkal (hullámos, zik-zak, akármilyen alakzat…), akár szalaggal, gyöngyökkel, színes gumikkal, hajdísszel/hajékszerrel, de a vagányabbak lánccal is próbálkozhatnak. Így a kicsiktől az idősebbekig mindenki megtalálhatja a hozzá illő fazont a megfelelő kiegészítővel.

Egy pár éve nagyon felkapott lett a póthajas fonás és az afro fonás.

A póthajas fonás még különlegesebb lehet a saját hajas fonásnál, mert szinte bármilyen színű póthajat hozzá lehet fonni a saját hajukhoz, és több színt is össze tudunk keverni. Vagy azt is lehet, hogyha kevésnek érezzük a saját hajunkat, akkor a saját színünkkel megegyező póthajat fonunk hozzá, így a hajtömeget növelhetjük és a fonat is vastagabb és látványosabb lesz.

Ha az afro fonást választjuk akkor is többféle lehetőségünk van, mert tudunk játszani a színekkel vagy a tincsek sűrűségével/vastagságával/hosszával. Jó választás, ha éppen hajnövesztés a célunk, mert akár 6 hétig is hordható, viszont az elkészítése akár 5-8 vagy egyéb esetben még több órát is igénybe vehet. Viszont a legmutatósabb frizura, amit többféleképpen tudunk hordani.

Szerző: Vidus Alexa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük