fbpx

Divat-függőséget okoz: Balayage vagy Ombre?

Töretlen szerelem 2022-ben is

Török Cecília kolléganőnk, aki a glamour hajkoronák királynője nálunk, – bevezet a töretlen népszerűségnek örvendő festés technikák rejtelmeibe.

Most akkor Balayage vagy Ombre?

Az örök nagy kérdés! Kétségkívül, az elmúlt évek két legmeghatározóbb trendjéről van szó. -Bár,azt kevesen tudják, hogy valójában e két fogalom nem szinonimái egymásnak.

Így fog el az őrület

Az elmúlt években bombaként robbant az Ombre őrület. A divatmagazinok és a Hollywood-i sztárok által igazán felkapott stílusirányzat, rövid idő alatt végigsöpört az egész világon. – Ezzel megteremtve azt a technikát, melyet nők ezrei szerettek volna magukénak is tudni. Szintet lépett egy melír csoda is: megjelent a Balayage technika, mely ugyan ekkora sikerrel söpört végig mind a fodrászok, mind a vendégek körében. 

De akkor mi a különbség?

Az egészen bizonyos, hogy több közös vonás is van bennük.

Mind a kettő melír technikát jelent, mely szakít a hagyományos fóliás vagy a még régebbi kalapos melír technikák hagyományaival. – Ne legyünk vaskalposak, nah… 🙂

A fodrásznak igazi feketeövesnek kell lennie. Rengeteg gyakorlást és odafigyelést igényel mind a két technika. Viszont, ha ráérez valaki az ízére, varázslatosabbnál varázslatosabb végeredmények tudnak születni.

A szakmai tárházak ma már szinte kimeríthetetlenek, és a leleményes szakemberek észrevétlenül kombinálják is már őket.

Ombre – a színátmenet

Az „ombre” francia eredetű szó, mely „árnyék”-ot jelent. A Fodrász szótárban, mi ezt átmenetnek értjük. Ezzel is arra utalva, hogy az ombre lényegéből adódóan, – a megfestett hajszín átmenetes lesz. Ez nem egy satírozási technika. Hanem csak annyit jelent, hogy a megfestett hajon megjelenik a sokak által ismert fokozatos színátmenet. Általában a tő sötétebb marad, és ahogy a hajvégek felé haladunk, fokozatosan világosabb árnyalatok követik egymást.

A színátmenet visszafelé is lehetséges. – Ez nem más, mint a fordított ombre.

Balayage – most sem kontárkodunk

Francia eredetű szó, és szabad fordításban „sepregetést” jelent.

A tévhit ellenére valójában nem a hajszínre, hanem magára a melírozási technikára utal a kifejezés.

A hagyományos – fóliás- melír helyett a  fodrász szabad kézzel, ecsettel végzett sepregető mozdulatokkal viszi fel a festéket a hajra.

A szabadkezes mozdulatoknak köszönhetően: hihetetlenül lágy, árnyalatnyi színkülönbségeket lehet belecsempészni a tincsekbe.

Ennek az eljárásnak az egyik nagy előnye, hogy sokkal természetesebb, lágyabb végeredményt lehet elérni, – mint a hagyományos fóliás technikával.

A Balayage satírt akár a rövidebb – állig vagy vállig érő – hajon is bátran kipróbálhatod. Hiszen gyönyörű keretet ad az arcnak.

Hosszabb hajon még dúsabbnak és élettel telibbnek mutatja a frizurát.

A technikának köszönhetően, az egészen világostól, a sötétebb színárnyalatot kedvelők frizurájába is bele lehet egy kis játékosságot csempészni frizurájukba. Anélkül, hogy elvesztenék hajkoronájuk természetes összhatását.

Neked való játék?

Kinek ajánlja Cilink a Balayage és/vagy Ombre technikát?

A balayage festés akár egészen rövid frizuráknál is jól működhet. A napszítta hatást nemcsak a hajvégek világosításával, hanem az arc körüli kisebb tincsek felvilágosításával is el lehet érni.

A balayage technika lényege a természetesség: ezért érdemes az alap hajszínedtől maximum 2-3 árnyalattal eltérő hajszínt választanod hozzá.

Népszerű kombinációk a középbarna – sötétszőke, sötétbarna – világos barna, sötétszőke – világos szőke vagy éppen a fekete – világos barna is.

A színek kiválasztásánál mindenképpen vedd figyelembe, hogy a bőröd alaptónusa meleg vagy hideg, illetve, hogy milyen hajszínek illenek hozzád.

Ebben Cili tudja megmondani a tutit, kérj ingyenes tanácsadást. 

Az Ombre technikát akkor ajánljuk, ha sokkal kontrasztosabb, látványosabb, nagyobb átmenetes visszatükröződést szeretnél kölcsönözni a hajadnak.

Az alapszín a középszőkétől a sötétbarnáig, akár a feketéig bármi lehet.

Az igazán látványos hatásért érdemes legalább vállig vagy hátközépig növeszteni a hajadat. – Így, gyönyörűen el lehet nyújtani a színátmenetet.

A balayage festés egy picit több karbantartást igényel, mint az ombre.  Ezért Cili akkor ajánlja, ha van lehetőséged rendszeresen fodrászhoz járni a színek felfrissítésére. 3-6 havonta minimum.

A nagyobb átalakítások és színmegváltoztatások előtt, Mi mindig javasolunk egy konzultációt. Így biztosan nem ér csalódás, plusz pro frizurád lesz mindenki legnagyobb örömére.

Tekintsd meg Cilink rövid videóját!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük