fbpx

Divat-függőséget okoz: Balayage vagy Ombre?

Töretlen szerelem 2022-ben is!

Török Cecília kolléganőnk, aki a glamour hajkoronák királynője nálunk, – bevezet a töretlen népszerűségnek örvendő festés technikák rejtelmeibe.

Most akkor Balayage vagy Ombre?

Az örök nagy kérdés! Kétségkívül, az elmúlt évek két legmeghatározóbb trendjéről van szó. -Bár,azt kevesen tudják, hogy valójában e két fogalom nem szinonimái egymásnak.

Így fog el az őrület

Az elmúlt években bombaként robbant az Ombre őrület. A divatmagazinok és a Hollywood-i sztárok által igazán felkapott stílusirányzat, rövid idő alatt végigsöpört az egész világon. – Ezzel megteremtve azt a technikát, melyet nők ezrei szerettek volna magukénak is tudni. Szintet lépett egy melír csoda is: megjelent a Balayage technika, mely ugyan ekkora sikerrel söpört végig mind a fodrászok, mind a vendégek körében. 

De akkor mi a különbség? 

Az egészen bizonyos, hogy több közös vonás is van bennük.

Mind a kettő melír technikát jelent, mely szakít a hagyományos fóliás vagy a még régebbi kalapos melír technikák hagyományaival. – Ne legyünk vaskalposak, nah… 🙂

A fodrásznak igazi feketeövesnek kell lennie. Rengeteg gyakorlást és odafigyelést igényel mind a két technika. Viszont, ha ráérez valaki az ízére, varázslatosabbnál varázslatosabb végeredmények tudnak születni.

A szakmai tárházak ma már szinte kimeríthetetlenek, és a leleményes szakemberek észrevétlenül kombinálják is már őket.

Ombre – az átmenet

Ombre – az átmenet

Ombre – az átmenet

Ombre – a színátmenet

Az „ombre” francia eredetű szó, mely „árnyék”-ot jelent. A Fodrász szótárban, mi ezt átmenetnek értjük. Ezzel is arra utalva, hogy az ombre lényegéből adódóan, – a megfestett hajszín átmenetes lesz. Ez nem egy satírozási technika. Hanem csak annyit jelent, hogy a megfestett hajon megjelenik a sokak által ismert fokozatos színátmenet. Általában a tő sötétebb marad, és ahogy a hajvégek felé haladunk, fokozatosan világosabb árnyalatok követik egymást.

A színátmenet visszafelé is lehetséges. – Ez nem más, mint a fordított ombre.

Balayage – most sem kontárkodunk

Francia eredetű szó, és szabad fordításban „sepregetést” jelent.

A tévhit ellenére valójában nem a hajszínre, hanem magára a melírozási technikára utal a kifejezés.

A hagyományos – fóliás- melír helyett a  fodrász szabad kézzel, ecsettel végzett sepregető mozdulatokkal viszi fel a festéket a hajra.

A szabadkezes mozdulatoknak köszönhetően: hihetetlenül lágy, árnyalatnyi színkülönbségeket lehet belecsempészni a tincsekbe.

Ennek az eljárásnak az egyik nagy előnye, hogy sokkal természetesebb, lágyabb végeredményt lehet elérni, – mint a hagyományos fóliás technikával.

A Balayage satírt akár a rövidebb – állig vagy vállig érő – hajon is bátran kipróbálhatod. Hiszen gyönyörű keretet ad az arcnak.

Hosszabb hajon még dúsabbnak és élettel telibbnek mutatja a frizurát.

A technikának köszönhetően, az egészen világostól, a sötétebb színárnyalatot kedvelők frizurájába is bele lehet egy kis játékosságot csempészni frizurájukba. Anélkül, hogy elvesztenék hajkoronájuk természetes összhatását.

Balayage – az őrület

Balayage – az őrület

Balayage – az őrület

Neked való játék? 

Kinek ajánlja Cilink a Balayage és/vagy Ombre technikát?

A balayage festés akár egészen rövid frizuráknál is jól működhet. A napszítta hatást nemcsak a hajvégek világosításával, hanem az arc körüli kisebb tincsek felvilágosításával is el lehet érni.

A balayage technika lényege a természetesség: ezért érdemes az alap hajszínedtől maximum 2-3 árnyalattal eltérő hajszínt választanod hozzá.

Népszerű kombinációk a középbarna – sötétszőke, sötétbarna – világos barna, sötétszőke – világos szőke vagy éppen a fekete – világos barna is.

A színek kiválasztásánál mindenképpen vedd figyelembe, hogy a bőröd alaptónusa meleg vagy hideg, illetve, hogy milyen hajszínek illenek hozzád.

Ebben Cili tudja megmondani a tutit, kérj ingyenes tanácsadást. 

Az Ombre technikát akkor ajánljuk, ha sokkal kontrasztosabb, látványosabb, nagyobb átmenetes visszatükröződést szeretnél kölcsönözni a hajadnak.

Az alapszín a középszőkétől a sötétbarnáig, akár a feketéig bármi lehet.

Az igazán látványos hatásért érdemes legalább vállig vagy hátközépig növeszteni a hajadat. – Így, gyönyörűen el lehet nyújtani a színátmenetet.

A balayage festés egy picit több karbantartást igényel, mint az ombre.  Ezért Cili akkor ajánlja, ha van lehetőséged rendszeresen fodrászhoz járni a színek felfrissítésére. 3-6 havonta minimum.

A nagyobb átalakítások és színmegváltoztatások előtt, Mi mindig javasolunk egy konzultációt. Így biztosan nem ér csalódás, plusz pro frizurád lesz mindenki legnagyobb örömére.

Hamvas balayage Cilinktől

Játékos színek kavalkádja Cilinktől

Csodás természetesség Cilinktől

Hogyan is néz ki nálunk egy ilyen szolgáltatás?

A leggyakoribb kérdés a Vendég számára, hogy mennyi időt fog igénybe venni a szolgáltatás…és legfőképpen a miért tart ilyen sok ideig?!

Na meg, hogy a piszkos anyagiak, hogy mennyibe fog kerülni meseszép új frizurája a fodrász székből felállva!

Lássuk a válaszokat:

1. Első és legfontosabb amit mindig kiemelünk ilyenkor, hogy ez egy több lépcsős folyamat, azért tart ennyi ideig a szolgáltatás, főleg ha teljesen új frizura kialakításáról esik szó!

Tehát ha elhatározod, hogy bele vágsz, kérünk mindig szánj rá 3-4 órát aznap az idődből!

Mi a szalonban a Wella Professionals termékeit használjuk, ezzel is minőségi élményt fokozva vendégeink számára.

2. Mint említettük, mindig egy konzultációval indítjuk a szolgáltatást! Miután megbeszéltük a közös célt, neked nincs más dolgod, mint kényelmesen helyet foglalni, kortyolgatva a kávédat, míg Cilink neki áll a varázslatnak.

3. A natúr vagy már festett hajszíned színmélységének felmérése után, az első lépés a balayage technikával a szőkítés, melyhez Freelight szőkítőt használunk. A finom sepregető mozdulatoknak köszönhetően, na meg a hajhossznak is persze, ez idő, kb a 20-30 percet vesz igénybe, majd jöhet a ható idő, mely klimazon segítségével szintén 25-30 percet vesz igénybe.

4. A szőkítésessel járó szolgáltatásaink közben, mindig nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatok közötti ápolásra, igaz ezek plusz időt jelentenek az extra ható idők miatt, de a vendég hajának minőségének megőrzése mégis csak fontosabb! Csodafegyverünk ilyenkor mindig a Seal and Care ápoló, melyet kifejezetten szőkítés utáni kezelésként fejlesztettek ki.

5. Mosás és ápolás után, és persze szárítás után kezdődik a kiválasztott szín felvitele!

Ez lehet akár egyféle, de akár többféle szín is, ha játékosabb végeredményt szeretnénk.

Ennek is van egy technikai és egy ható ideje is, és máris 2-2 és fél óránál járunk!

6. A hatóidő eltelte után, szintén mosunk, ápolunk, majd szárítás után kialakítjuk a stylingot!

És ami a piszkos anyagiakat tekinti 🙂

Áraink két részből tevődnek össze. Technikai díj és anyag költség.

A vendég mindig a kiválasztott szolgáltatás technikai díját fizeti ki, mely színkialakítás esetén 24000 forint. Erre pluszba számoljuk az anyag költséget, mely ugye függ a haj hosszától és tömegétől is. Körülbelüli összeget, már tudunk mondani a konzultáció során is, de átlagosan egy új szín kialakításánál körülbelül 32-35000 forint összegre kell számolni első alkalommal.

A csodás haj élmény megtartása érdekében vendégeinknek mindig javaslunk otthoni ápoló családokat, a hajtípusuknak megfelelően, illetve szolgálatukra állunk olyan szolgáltatást is mely kifejezetten a színfrissítésről szól!

Ilyenkor a vendégnek nem kell, a 3-4 órás folyamatot igénybe vennie, hisz feleslegesen nem szőkítjük a hajat mi sem, ilyenkor csak az árnyalatot frissítjük!

Ez a szolgáltatásunk 12000 forint technikai díjjal és a felhasznált anyag költséggel vehető igénybe.

Leave a Comment

Your email address will not be published.